Information & beliggenhed

Danmarks førende femstjernede hotel er beliggende i en historisk bygning med udsigt over det fortryllende Kongens Nytorv i hjertet af København. Blandt vore naboer finder De bl.a. Det Kongelige Teater, Nyhavn og Strøget. Hotel d’Angleterre er omgivet af nogle af de bedste butikker og restauranter samt alt hvad København har at tilbyde indenfor design og kultur, med de mest interessante seværdigheder inden for kort gåafstand.

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv er et torv i København. Det blev grundlagt i 1670 af Christian 5., der havde arvet tronen samme år. Han flyttede Københavns centrum fra Gammeltorv, der var en gammel pløret middelalderplads, til det nye torv med brolægning og haveanlæg. Der står en statue på Kongens Nytorv af kongen til hest. I de følgende år skød en række palæer op omkring torvet. Det første var Gyldenløves Palæ (det nuværende Charlottenborg), der blev opført i årene 1672-83 af Ulrik Frederik Gyldenløve. Dernæst fulgte Thotts Palæ fra 1683, opført af Niels Juel. Palæet huser i dag den franske ambassade. Det Kongelige Teater ligger også på Kongens Nytorv.

Nyhavn

Nyhavn er et havnekvarter i København, som er et af byens mest besøgte turistmål. Havnen blev udgravet fra 1671 til 1673 af svenske krigsfanger fra den Anden Karl Gustav-krig som et alternativ til den eksisterende havn. "Nyhavnskanalen" blev indviet af Christian 5. i 1670'erne, men i dag hedder det bare Nyhavn. Seværdige er de over 300 år gamle huse. Det ældste hus er Nyhavn nr. 9 fra 1681. I dag er Nyhavn dækket med fortovscafeer og restauranter.

Strøget

Strøget er en berømt gågade i København, der fører fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv og har en længde af ca. 1,1 km.

Strøget var verdens længste gågade, da den åbnede i 1962.

Mange af Københavns mest eksklusive og berømte butikker såsom Illums Bolighus, Magasin du Nord, the Royal Copenhagen Porcelain Factory, og utallige designerbutikker ligger langs Strøget. Der er også mange souvenirbutikker samt high street butikker.

7